Close

Volwassen & Hooggevoelig

Coaching bij hooggevoeligheid is mogelijk vanaf 13 jaar

Ca. 1 op de 5 mensen hebben een zenuwstelsel dat gevoeliger is voor overprikkeling, dan van de gemiddelde mens. Het is een aangeboren gevoeligheid die leidt tot een meer verfijnde waarneming van prikkels. Helaas is dat voor veel mensen iets vaags en wordt het al snel gezien als een aandoening. 

Het wordt snel gezien als een negatief iets, omdat anderen vinden, dat je je aanstelt in veel situaties. Als je gevoeliger bent dan een ander, heb je nu eenmaal meer last van prikkels. Je zintuigen zijn meer genuanceerd: horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Hierdoor kun je intens genieten, maar ook intens lijden! 

Dit komt omdat alles harder binnenkomt, dan bij de meeste mensen. De verwerking van het hele proces kost je daardoor meer tijd dan gemiddeld. Dit veroorzaakt soms meer (werk)stress; met alle gevolgen van dien.

Geef je grenzen aan, zodat je contact houdt met je omgeving!

Als je hooggevoelig bent, ben je gevoelig voor sferen en laat je jezelf hierdoor soms beïnvloeden. Je bent zeer inlevend, wat een mooie eigenschap is, maar je neemt hierdoor de gevoelens van de ander gemakkelijk in je op, waardoor de energie uit je lichaam stroomt. Energie van anderen komt hard binnen en is soms moeilijk buiten jezelf te houden. 

Drukte of drukke personen zuigen je soms ook helemaal leeg. De buitenwereld begrijpt je niet goed met alle gevolgen van dien. Je wilt er toch bij horen, waardoor je de grenzen niet goed aangeeft. Je bent dan meer aan het overleven dan aan het leven! Dit zijn maar enkele voorbeelden van reacties, als je gevoeliger bent anderen. Je begrijpt dat dit je heel veel energie kost, als je hier niet mee om weet te gaan. 

Als de overprikkeling lang aanhoudt, val je misschien zelfs uit met een burn-out! Gelukkig is hier wat aan te doen met een goed begeleidingstraject! Wordt het misschien tijd om nu eens echt voor jezelf te gaan zorgen?

Wat leer je?

Je gaat weer naar je gevoel luisteren,

Intern en extern je grenzen aangeven,

Je ademhaling inzetten als medicijn,

Stressbronnen en overprikkeling aanpakken,

Je energie goed inzetten.

Wat levert het je op?

Je gaat naar je gevoel luisteren,

Je geeft beter grenzen aan,

Je zelfbeeld krijgt een positieve boost,

Minder stress en meer energie,

Je krijgt meer regie over je eigen leven.

Traject

Het traject is een waardevolle investering in jezelf! Stapsgewijs leer je om mentaal en emotioneel sterker in het leven te staan. Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om samen te bekijken, wat ik voor je mag betekenen. Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek neem je contact met mij op via onderstaand contactformulier.