Close

Jong & Hooggevoelig

Coaching bij hooggevoeligheid is mogelijk vanaf 13 jaar

Als hooggevoelige jongere is de wereld heel overweldigend. Je krijgt veel prikkels binnen van: tv, computer, smartphone, Facebook, en de drukke wereld om je heen. Op school heb je de drukte van andere jongeren om je heen en je voelt je vaak ‘anders’. Thuis is het soms ook moeilijk, omdat je ouders je misschien niet goed begrijpen. 

Je neemt de energie van anderen over, doordat je opmerkt, hoe de ander zich voelt. Zo raak je snel overprikkeld en reageer je niet zoals wenselijk is. Hierdoor krijgen hooggevoelig jongeren onbegrip van anderen, waardoor ze in een emotionele achtbaan komen te zitten met alle gevolgen van dien. Je trekt je terug uit een situatie of je wordt juist heel erg druk. Doordat je druk bent, wordt je waarschijnlijk geïndiceerd als iemand die AD(H)D heeft. 

Dat heeft soms hele nare gevolgen van eventueel medicijngebruik. Juist hooggevoelige jongeren moeten voelen in plaats van hun gevoel kunstmatig onderdrukken met medicijnen. Als je op jonge leeftijd leert omgaan met je gevoeligheid, is dit een waardevolle investering voor je toekomst.

Het coachtraject brengt de nodige vaardigheden bij elkaar, zodat je weer leeft!

Een goed traject is een waardevolle investering! Stapsgewijs leer je om mentaal en emotioneel sterker in het leven te staan. Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om eens met elkaar door te nemen, wat ik voor je mag betekenen.

Wat leer je?

Je leert om naar jezelf te luisteren,

Je grenzen aangeven,

Ademhalen inzetten als medicijn,

Stressbronnen en overprikkeling aanpakken,

Je energie vergroten en behouden.

Wat levert het je op?

Meer rust in je hoofd en je lijf,

Meer energie,

Je weet op tijd je grenzen aan te geven,

Je herkent en voorkomt overbelasting,

Je kan waardevolle oefeningen inzetten om overprikkeling te voorkomen.